Loading...

Trends

Trends 2017-06-17T07:07:33+00:00

Project Description

Het semester begon met het vak coolhunten, een term die ik niet eerder had gehoord of gebruikt. Doormiddel van het college van Carl Rohde en de workshops die ik heb gevolgd bleek het toch een interessant vak.

Wat heb ik gedaan

Consumer trend canvas

Tijdens de workshops ben ik in aanraking gekomen met verschillende consumer trends. Een trend die mij erg aansprak was “Incognito Individuals”. Een trend die gaat over anonimiteit en elkaar gelijk behandelen. Een interessant onderwerp waar ik onderzoek naar ben gaan doen. Uit dit onderzoek is data gekomen en dat heb ik verwerkt in een consumer trend canvas.

Coolhunt verslag

Op deze consumer trend ben ik verder onderzoek gaan doen en heb daarbij een mega en micro trend gevonden. Ik heb onderzoek gedaan naar deze trends een heb dit verwerkt in een coolhunt verslag.

klik hier voor het coolhunt verslag

Wat ik heb geleerd
Algemeen

Door het kijken naar trends kun je vooraf al voorspellen wat er aan gaat komen. Doormiddel van het coolhunten ben ik me meer bewust geworden van het kijken consumenten behoeftes. Zo hebben we voor ons concept de megatrends “vergrijzing van de bevolking:” en “digitalisering” gebruikt. Twee trends die opkomend zijn en waar veel aandacht aan besteed kan worden.

Conclusie

Een interessant vak waar veel diepgang in zit. Met name door rekening te houden met de consumenten trends ontstaat er een beter beeld van de behoeftes van de klanten. Door in te spelen op deze trends word het uiteindelijke product een stuk beter en heeft het een veel hogere kans van slagen.