Loading...

niveau van het product

//niveau van het product
niveau van het product 2017-06-16T21:20:23+00:00

Project Description

Voor ons concept hebben we een prototype gemaakt van de applicatie waarmee wij de eenzaamheid onder oudere willen verminderen. Een aantal functies binnen de app zijn: live foto stream, interactieve agenda, videobellen en chatten en als laatste een nieuwe functie om alle nieuwtjes uit de buurt te volgen. Om al deze functionaliteiten werkend te krijgen waren er verschillende technologische snufjes nodig die we nier hebben verwerkt, zoals bijvoorbeeld het inladen van een rss feed, het gebruik maken van een database voor contacten en agenda punten, en locatie herkenning voor de locale krant.

Wat heb ik gedaan

oPad applicatie

Voor de applicatie van oPad heb ik meegewerkt aan een aantal pagina’s op te maken in html en css. Verder heb ik geholpen met het bedenken van verschillende oplossingen voor problemen die we tegen kwamen in het ontwikkelproces van de applicatie.

De demo versie vind u hier

Sass

Na het vorige semester heb een bijbaantje aangeboden gekregen bij mij stage bedrijf. Zij waren erg over mijn werk te spreken en zouden graag met mij verder in zee gaan. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt en ben daar nu aan het werken wanneer ik daar de mogelijkheid voor heb. Een van de dingen waar ik het afgelopen semester mee bezig ben geweest op mijn werk is het ontwikkelen van webpagina’s in Sass. Sass is een preprocessing tool die ervoor zorgt dat je een stuk overzichtelijker kan werken in grote projecten. Ik heb de huidige template editor van Smartfanpage in Sass gemaakt en daarbij ook een aantal template’s.

De editor van Smartfanpage vind u hier

BEM

Ook ben ik gestart met het gebruiken van de BEM methode. BEM staat kort voor Block Element Modifier en is een methode die helpt om je code zo te benamen dat het voor andere programmeurs heel simpel is om met jouw code verder te gaan. Het is makkelijk te gebruiken en heb er al veel aan gehad op mijn werk aangezien we met verschillende teams werken binnen het bedrijf.

Wat ik heb geleerd
Algemeen

Ik heb vooral veel geleerd op mijn werk aangezien ik voor dit semester nog nooit met Sass of BEM had gewerkt. Ik zie nu is hoe makkelijk je het jezelf kunt maken zodra je met grote projecten aan de slag gaat. De ervaring die ik heb op mogen doen bij het maken van de editor van Smartfanpage en de templates die daarbij horen zullen mij helpen in mijn toekomst als font-end developer.

Conclusie

Een top semester voor mij al zeg ik het zelf. Ik heb allerlei nieuwe technieken geleerd waarmee ik in de toekomst veel meer te brengen heb dan de gemiddelde student. Het geeft mij op deze manier als programmeur een goede nieuwe stap in de goede richting tot een volwaardig deel van een front-end development team.