Loading...

Professionele houding

//Professionele houding
Professionele houding 2017-06-16T21:15:52+00:00

Project Description

Tijdens dit semester heb ik meerdere dingen gedaan om op professioneel gebied te groeien, niet alleen op school gebied maar ook op het gebied van werk.

Professionele houding

Nieuwe Talen

Sass
Na het vorige semester heb een bijbaantje aangeboden gekregen bij mij stage bedrijf. Zij waren erg over mijn werk te spreken en zouden graag met mij verder in zee gaan. Deze kans heb ik met beide handen aangepakt en ben daar nu aan het werken wanneer ik daar de mogelijkheid voor heb. Een van de dingen waar ik het afgelopen semester mee bezig ben geweest op mijn werk is het ontwikkelen van webpagina’s in Sass. Sass is een preprocessing tool die ervoor zorgt dat je een stuk overzichtelijker kan werken in grote projecten. Ik heb de huidige template editor van Smartfanpage in Sass gemaakt en daarbij ook een aantal template’s.

BEM
Ook ben ik gestart met het gebruiken van de BEM methode. BEM staat kort voor Block Element Modifier en is een methode die helpt om je code zo te benamen dat het voor andere programmeurs heel simpel is om met jouw code verder te gaan. Het is makkelijk te gebruiken en heb er al veel aan gehad op mijn werk aangezien we met verschillende teams werken binnen het bedrijf.

Communicatie in andere talen

Aangezien mij stagebedrijf een gedeelte in India had zitten werd er elke dag gecommuniceerd via Skype. Ik sprak gemiddeld 3 Indiers per dag en werkte op die manier met ze samen. Door zoveel contact met ze te hebben leer je hun manier van werken en zij daar in tegen ook die van jou. Het is een top ervaring geweest, en dat is het nog steeds om elke keer weer met hun in contact te komen en zo dingen mee krijgt van andere culturen. Ik ben persoonlijk van mening dat je van zo veel mogelijk culturen iets gezien moet hebben om een zo breed mogelijk blik op de wereld te hebben. Op die manier ga je dingen anders zien en leer je hoe andere culturen te werk gaan. Zo word je pas echt een goede web developer!

Minor Lissabon

In september ga ik een minor volgen, echter wilde ik niet een standaard minor gaan volgen in Nederland. Ik heb er voor gekozen om mijn grenzen te verleggen en een minor in het buitenland te gaan volgen. Ik heb persoonlijk een passie voor reizen en het leren van nieuwe culturen. Zo was mijn trip naar India met mijn stagebedrijf een reis om nooit te vergeten. Door het regelen van deze minor ben ik erachter gekomen dat het veel werk is om alle kleine dingen recht te krijgen, maar ik ben er van overtuigd dat dit een top semester gaat worden waarin ik mijn proactieve houding kan gebruiken om van de Portugese studenten en cultuur te leren.