Loading...

Bernhezemedia wordpress website

//Bernhezemedia wordpress website
Bernhezemedia wordpress website 2017-06-16T19:39:48+00:00

Project Description

Bernhezemedia

Bernhezemedia is een klein media bedrijf dat gevestigd is in het plaatsje Nistelrode.¬†Bernhezemedia is onderdeel van een bedrijf dat ook een lokale krant uitbrengt genaamd de mooi bernheze krant. Het bedrijf maakt voor verschillende kleine bedrijven, stichtingen en verenigingen uit de buurt allerlei online producten. Zoals bijv. online landingspagina’s, visitekaartjes en complete website’s.

De website

In het verleden heb ik het ontwerp gemaakt van de Bernhezemedia website, daar is toen echter niks mee gedaan en is maar blijven liggen. Tijdens het begin van deze studie ben ik gestart met het opzetten van een eigen bedrijf. En ik heb in de tussentijd al een aantal websites gemaakt voor klanten, bijna al deze websites waren met behulp van het CMS WordPress. In deze tijd heb ik gewerkt met standaard templates die wordpress, of derde partijen aanboden. Ik merkte dat deze templates vaak gelimiteerd waren aan de hoeveelheid personalisatie die er mogelijk was. Door deze ingeving wilde ik graag zelf leren hoe je een HTML/CSS website om kon zetten naar een wordpress thema.

Werkwijze

Ik ben online gaan zoeken voor een methode om een eigen thema te maken, en ik ben uitgekomen op de WordPress plugin:¬†Advanced Custom Fields. Doormiddel van deze plugin word het omzetten van een HTML/CSS website naar een WordPress thema erg gemakkelijk als je wat kennis hebt van HTML/CSS en PHP. De bedoeling is dat je eerst de Website maakt in HTML/CSS, dan pak je een leeg WordPress thema en plaats daarin je code van de website. Je maakt dan in de plugin verschillende vakken aan, en vervolgens plaats je in de HTML verschillende PHP code’s om de vakken dynamisch te maken voor de eindgebruiker.