Loading...

Paaspop Festival

//Paaspop Festival
Paaspop Festival 2017-06-16T19:39:55+00:00

Project Description

De Paaspop Baashazen Weekend App

Altijd al willen strijden tegen je vrienden? Dan heb je met de Baashazen Weekend App dé app voor je vriendengroep. Daag je vrienden uit voor de meest gekke opdrachten op het Paaspop terrein! Heb je aan het einde van de opdracht de meeste punten, dan ben jij de Baashaas van je vriendengroep. Als Baashaas ben je de koning van de groep en mag je het rad draaien om een nieuwe opdracht bekend te maken. Zorg echter niet dat je met de minste punten eindigt want dan wordt je benoemd tot Faalhaas met andere woorden de Groepsbutler. Degene die de Faalhaas is zou voor jou hele vriendengroep drank moeten halen tot de volgende opdracht begint en dat wil natuurlijk niemand

Doorloop van de App

Wanneer je de app voor het eerst gebruikt moet je jezelf aanmelden met je Facebook Account. Hierna krijg je de mogelijkheid om een vriendengroep aan te maken of een bestaande groep te joinen. Wanneer je vriendengroep compleet is kun je elkaar een bijnaam geven, waardoor het vriendengroep gevoel meer naar voren komt. Hierna kun je de groep bevestigen, zodat je officeel kan beginnen met het uitdagen van je vrienden.

Om te beginnen met de challenges wordt er eerst aan een rad gedraaid, waarop de verschillende stages vermeld staan. Het is namelijk de bedoeling dat je elke challenge op een andere stage doet, zodat de deelnemers zoveel mogelijk van het festival zien. Zodra een stage gekozen is, wordt er een willekeurige challenge aan verbonden. Bijvoorbeeld: Ga op de foto met een artiest bij de Mainstage. Het is nu de bedoeling dat iedereen deze challenge zo creatief mogelijk gaat voltooien door middel van een foto (selfie). Wanneer je de challenge dus voltooid hebt komt jouw foto in een groepsoverzicht te staan, waar jouw vrienden deze kunnen bekijken. Buiten het bekijken van de foto’s kan er gestemd worden op degene die de challenge het beste heeft voltooid en degene die hem het slechts heeft voltooid. De loser en de winner, in het geval van Paaspop de Faalhaas en de Baashaas. De verliezer van de challenge is voor een bepaalde tijd de ‘ober’ en de winnaar mag aan het rad draaien voor een nieuwe opdracht. De tussenstand of scores van de groep worden weergegeven in het groepsoverzicht. Hier staan alle vrienden met hun bijnamen en score. De score houdt bij hoevaak een deelnemer een challenge heeft gewonnen.

Alle gemaakte foto’s worden weergegeven op een groepsgallerij scherm, daarbij kun je per deelnemer ook zijn of haar foto’s zien in het persoonlijk gallerij scherm.

Paaspop Baashazen Weekend

Wat ik heb gedaan

Ik heb me in dit maatwerktraject met een aantal dingen bezig gehouden.

Frond-End programmeren

Om de strakke deadline te halen, en dus de app zo snel mogelijk te maken hebben we onze project taken opgesplitst tussen ons drieën. Ik heb de taak op me genomen om de Frond-End ( HTML/CSS, Jquery ) te maken. Zodra Daniel klaar was met een pagina te ontwerpen, werd het ontwerp meteen doorgestuurd naar mij zodat ik deze dan vervolgens meteen om kon zetten naar HTML/CSS.

Los van de HTML/CSS heb ik voor het programmeren van de app een aantal Javascript libraries gebruikt:

  • Voor het krullen van de tekst in de banners  –  CircleType.js
  • Voor de lightbox van de afbeeldingen  –  SwipeBox.js

Opdrachten verzinnen voor in de app

Bij een app die de focus legt op “Challenges” moesten natuurlijk ook opdrachten verzonnen worden. Samen met Tom ben ik aan tafel gaan zitten en hebben we nagedacht over leuke en creative opdrachten voor de in de app. We hebben uiteindelijk rond de 40 opdrachten verzonnen zodat er genoeg afwisseling in zit voor de gebruikers.

Inspringen daar waar nodig was

Wanneer er geen programmeer werk voor mij was, of wanneer een van mijn teamgenoten mij nodig had sprong ik in daar waar het nodig was. Zo heb ik Daniel geholpen met een aantal design dingen, en heb met Tom zitten puzzelen als we ergens tegen op liepen met phonegap.