Loading...

Communicatie

//Communicatie
Communicatie 2017-06-16T21:22:30+00:00

Project Description

Om al mij gemaakte producten op een goede manier over te brengen naar de opdrachtgever is een goede presentatie vereist. Zodra je een concept niet goed in beeld kunt brengen en dit niet goed over kan is het concept meteen al minder waard in de ogen van de klant.

Communicatie

Wat ik heb gedaan

Los van de verplichte pitch die gegeven moest worden bij Media innovatie heb ik op een aantal punten in het semester het voortouw genomen en mezelf ter beschikken gesteld als presentator. Denk hierbij aan de internationale week, waar ik voor alle andere teams ons concept heb gepresenteerd. De presentatie markt, waarbij ik modeling in aanraking kwam met verschillende docenten en hen mee nam in de wondere wereld van de Opad. En de concept presentaties van de Opad. Ik vind het leuk om mensen mee te nemen in een verhaal en ze te laten proeven van het concept dat ik of mijn team bedacht heeft.

Wat ik heb geleerd
Algemeen

Doormiddel van al de presentaties die ik heb gegeven binnen dit semester ben ik mezelf meer op mijn gemak gaan voelen zodra ik voor een grote groep moet presenteren. Ik heb ik om feedback gevraagd bij de desbetreffende docenten en zij vonden dat ik duidelijk en rustig vertelde, waardoor het een prettig verhaal was om naar te luisteren. Wel rade ze mij aan om goed te kijken naar mijn positionering m.b.t het scherm en hij ik dat het beste tot mijn voordeel kan gebruiken.

 

Engelse presentatie

In de internationale week heb ik in het engels gepresenteerd, dit was een hele stap voor mij omdat ik daar geen rekening mee had gehouden. Aa het begin van de ochtend heb ik mezelf helemaal omgeschakeld en doormiddel van de feedback die ik eerder dit semester had gekregen was het toch goed gekomen met het geven van de presentatie.

 

Conclusie

Persoonlijk vond ik dit semester een top semester om mijn communicatieve vaardigheden te verbeteren. De hoeveelheid pitches die we hadden gaf mij de mogelijkheid om mij hier op te focussen. Ik voel me nu meer op mijn gemak voor de klas en weet op een betere manier over te brengen wat het concept is, of dit nou in het Nederlands of Engels is.