Loading...

Business model

//Business model
Business model 2017-06-16T21:22:23+00:00

Project Description

Bij een goed concept hoort ook altijd een goed business model. Dit is ons geleerd tijdens de zeer interessante workshop van Erdinç Saçan. Wij gingen tijdens deze werkshop onderander aan de slag met een Business Model Canvas om te kijken hoe wij het beste geld zouden kunnen verdienen met ons concept. voordat wij hier mee aan de slag gingen kregen we allerlei voorbeelden uit de praktijk waaruit wij inspiratie op hebben kunnen doen.

Vervolgens hebben we met het Opad team een Business Model Canvas opgezet waarin wij onze verdienmodellen in hadden verwerkt.

User Tests

Wat ik heb gedaan

Los van het meedenken aan de verschillende manieren van inkomsten te verkrijgen, heb ik ook een actieve houding opgezet tijdens het feedback moment dat wij kregen van de business studenten. De studenten waren erg te spreken over ons concept en wilde ons daarom ook graag helpen. De business studenten hebben ons op dat moment nog wel goede feedback gegeven, bijvoorbeeld dat we goed moesten kijken naar wat concurrenten hebben gedaan om geld te verdienen.

Concurrenten onderzoek oPad

Door te kijken naar de concurrenten en te analyseren hoe zij het doen hebben we een beter beeld gekregen van de huidige markt. Op deze manier konden we het canvas ook beter invullen. De 4 grootste concurrenten hebben we onderzocht: Familinq, Oscar Senior, Simtab en Uw Compaan. Aan de hand van dit onderzoek bleek of de oPad wel of niet een kans van slagen zou hebben. Uit dit onderzoek kwam dat de concurrenten duur waren om aan te schaffen of een duur abonnement hadden, hier wilde wij op inspelen. Dit doen wij doormiddel van een goedkopen aanschaf prijs van tussen de 50 en 100 euro. Ook op functioneel gebied waren er punten waarom de oPad anders is, het word een simpel design met 4 basis functies om het ook voor de gebruiker zonder technische kennis behapbaar te maken.

Klik hier voor het concurrenten onderzoek

Wat ik heb geleerd
Algemeen

Door de workshop van Erdinç Saçan en de feedback van de studenten heb ik geleerd hoe je een Business Model Canvas het beste op kan zetten er waar je op moet letten als je dit doet. Ook heeft Erdinç mijn ogen geopend over de hoeveelheid verschillende verdienmodellen er wel niet zijn. Doormiddel van het onderzoek wat ik hierna nog heb gedaan online heb ik nu een bredere blik op het business gedeelte van onze branch. Ook al is het nog maar de basis geweest ben ik van mening dat dit een goede eerste stap is geweest in de wereld van business.

 

Conclusie

Voor dit semester nam ik een verdienmodel niet echt mee in het bedenken van concepten. Dit is echter wel veranderd na de workshop van Erdinç Saçan en het spreken met verschillende business studenten die dagelijks met dit onderwerp bezig zijn. Door de feedback die ik heb gevraagd en het doen van veld en bieb onderzoek naar concurrenten en soortgelijke producten ben ik er van overtuigd dat ik een goed Business Model Canvas op kan zetten en dus deze rubriek goed heb afgesloten.